Recept
« Terug naar recepten
Orecchiette met broccoli en ansjovis
PT40M
Orecchiette met broccoli en ansjovis
Een heerlijk orecchiette met broccoli en ansjovis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Rosa's Italiaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orecchiette met broccoli en ansjovis te bereiden
Snijd de broccoli in kleine stukjes; gebruik niet te veel van de steel.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de broccoli tot ze bijna gaar is.
Schep de stukjes uit de pan en laat ze uitlekken, en bewaar het water om de pasta in te koken.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de ansjovis toe.
Bak ze al roerend op laag vuur tot ze verkruimelen. Voeg dan de knoflook toe maar laat die niet bruin worden!
Voeg de broccoli (en eventueel de chilivlokken) toe en bak al roerend ongeveer 10 minuten, waarbij de broccoli door het roeren verder uiteenvalt.
Breng ondertussen het broccoliwater weer aan de kook en kook hier de pasta in 'al dente'.
Giet de pasta af en voeg toe aan het broccolimengsel. Roer goed, proef dan.
Breng het gerecht zo nodig op smaak (door de ansjovis hoef je waarschijnlijk maar weinig zout toe te voegen).
Dien de pasta op met een beetje Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.
(4 porties, of 6 als voorgerecht)
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de broccoli tot ze bijna gaar is.
Schep de stukjes uit de pan en laat ze uitlekken, en bewaar het water om de pasta in te koken.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de ansjovis toe.
Bak ze al roerend op laag vuur tot ze verkruimelen. Voeg dan de knoflook toe maar laat die niet bruin worden!
Voeg de broccoli (en eventueel de chilivlokken) toe en bak al roerend ongeveer 10 minuten, waarbij de broccoli door het roeren verder uiteenvalt.
Breng ondertussen het broccoliwater weer aan de kook en kook hier de pasta in 'al dente'.
Giet de pasta af en voeg toe aan het broccolimengsel. Roer goed, proef dan.
Breng het gerecht zo nodig op smaak (door de ansjovis hoef je waarschijnlijk maar weinig zout toe te voegen).
Dien de pasta op met een beetje Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.
(4 porties, of 6 als voorgerecht)
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Als pasta al dente is, kun je het tegen de wand gooien en dan blijft het kleven, heb het zelf nog nooit geprobeerd.
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :);)