Recept
« Terug naar recepten
Orechiette met aubergine en kerstomaat
PT40M
Orechiette met aubergine en kerstomaat
Een heerlijk orechiette met aubergine en kerstomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Orechiette met aubergine en kerstomaat te bereiden
1. Spoel de aubergines. Dep ze goed droog en halveer ze in de lengte. Kerf met een scherp mes het vruchtvlees ruitvormig in tot net tegen de schil. Strooi er wat zou op. Leg de halve aubergines in de oven met de snijkant naar boven, 20 minuten op 200°C.
2. Lepel het zachte vruchtvlees uit de aubergineschillen. Vermeng het met de geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes, en kruid met peper en zout naar smaak.
3. Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
4. Giet de pasta af en vermeng meteen met de auberginepuree. Doe er de olijven en kerstomaatjes bij. Schep alles in een ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas bij en besprenkel lichtjes met olie. Zet 15 minuten in de oven op 200°C.
2. Lepel het zachte vruchtvlees uit de aubergineschillen. Vermeng het met de geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes, en kruid met peper en zout naar smaak.
3. Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
4. Giet de pasta af en vermeng meteen met de auberginepuree. Doe er de olijven en kerstomaatjes bij. Schep alles in een ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas bij en besprenkel lichtjes met olie. Zet 15 minuten in de oven op 200°C.