Recept
« Terug naar recepten
Orientaalse courgettes (Courgettes farcies a l'orientale)
PT60M
Orientaalse courgettes (Courgettes farcies a l'orientale)
Een heerlijk orientaalse courgettes (courgettes farcies a l'orientale) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orientaalse courgettes (Courgettes farcies a l'orientale) te bereiden
De courgettes wassen,halveren en ontpitten.De olie in een ovenschaal verhitten.De halve courgettes erin leggen en in een voorverwarmde oven bakken tot het binnenste gedeelte gemakkelijk loslaat.(pas op dat je de schil niet beschadigd).Het courgettevlees fijnhakken.Voor de vulling de ui pellen en fijnsnipperen.De tomaat wassen en in blokjes snijden.Het vlees eveneens ook in dobbelsteentjes snijden.De boter smelten en de ui daarin goudgeel laten stoven.Tomaat,courgettevlees en de gekookte rijst toevoegen,meestoven en met peper en zout op smaak brengen.De halve courgettes ermee vullen,in een ingevette ovenschaal zetten en met paneermeel bestrooien en de stukjes boter erbovenop leggen.De schaal in een voorverwarmde oven zetten (200C) en 25-30 min.gratineren.
Lekker met gebakken aardappels.
Lekker met gebakken aardappels.