Recept
« Terug naar recepten
Orloffgebraad met Passendale
PT75M
Orloffgebraad met Passendale
Passendale is een halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood, natuurlijk gerijpt met eetbare korst.
Licht verteerbaar door zijn luchtige gaatjesstructuur.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovecheese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orloffgebraad met Passendale te bereiden
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.
- Snij het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.
- Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Maar we komen er vast wel uit, gelukkig hebben we een goede 'kaasboer' in Amersfoort.
Erwin Elens zegt:
en hier http://megakaas.nl/passendale-kaas via internet te bestellen, mevrouw Koudys;-)
Anna Koudys zegt:
Erwin Elens zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: