Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes
PT75M
Ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes
Een heerlijk ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid het vlees met peper en braad het in hete olijfolie aan alle kanten aan. Laat het volledig afkoelen in de ijskast.
Stoof de champignons met de ui gaar in olijfolie . Doe er de truffelolie bij.
Mix de champignons. Vermeng met broodkruim. Kruid met peper en zout.
Dep het afgekoelde vlees droog, snij het in de lengte in en vul de opening met he champignonmengsel. Rol het vlees in het bladerdeeg, bestrijk de randen met water en druk ze dicht. Leg in een ovenschaal, bestrijk met eigeel.
Zet het vlees 35 minuten in de oven als het rood moet zijn. Neem 10 minuten extra voor meer doorbakken vlees.
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water net gaar. Pel ze en hou warm. Stoof het witloof aan in boter.
Haal het vlees uit de oven, snij het in plakjes en serveer het met de aardappels en het gestoofde witloof.
Kruid het vlees met peper en braad het in hete olijfolie aan alle kanten aan. Laat het volledig afkoelen in de ijskast.
Stoof de champignons met de ui gaar in olijfolie . Doe er de truffelolie bij.
Mix de champignons. Vermeng met broodkruim. Kruid met peper en zout.
Dep het afgekoelde vlees droog, snij het in de lengte in en vul de opening met he champignonmengsel. Rol het vlees in het bladerdeeg, bestrijk de randen met water en druk ze dicht. Leg in een ovenschaal, bestrijk met eigeel.
Zet het vlees 35 minuten in de oven als het rood moet zijn. Neem 10 minuten extra voor meer doorbakken vlees.
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water net gaar. Pel ze en hou warm. Stoof het witloof aan in boter.
Haal het vlees uit de oven, snij het in plakjes en serveer het met de aardappels en het gestoofde witloof.