Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas in filodeeg met zoete pindasaus
PT60M
Ossenhaas in filodeeg met zoete pindasaus
Een heerlijk ossenhaas in filodeeg met zoete pindasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas in filodeeg met zoete pindasaus te bereiden
Pureer de pinda's grof met paprikapoeder,kaneel,munt,koriander en zout en peper naar smaak.Bestrijk 1 vel filodeeg dun met boter en strooi er 2 eetlepels van het pindamengsel over9Houd 2 eetlepels pindamengsel over voor de saus).Leg de ossenhaas erop en rol het filodeeg om de ossenhaas.Herhaal dit nog 6 keer en rol het deeg steeds,velletje voor velletje om de ossenhaas.Bak de ossenhaas 25 minuten op de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 240 graden tot hij mooi rosé is.Meng voor de saus 2 eetlepels pindamengsel met de honing,azijn en sojasaus.Serveer de saus bij de in plakken gesneden ossenhaas.