Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas salade met een Aziatisch tintje
PT50M
Ossenhaas salade met een Aziatisch tintje
Het moet wel een super mals stukje vlees zijn. Recept ook geschikt voor diëten: glutenvrij, lactosevrij, nootvrij
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas salade met een Aziatisch tintje te bereiden
- Smeer het vlees goed in met de olie - mix en bestrooi met wat vers gemalen zwarte peper
- Laat een grillpan goed heet worden en leg het vlees 3 minuten zonder aan te raken in de grillpan. Keer het vlees om en laat nog eens 3 minuten in de grillpan bakken.
- Haal het vlees er uit en zet het weg onder een velletje alufolie.
- Voor de dressing alle ingredienten in een keukenmachine doen en pureren tot een homogene gladde massa en dan koel wegzetten.
- Mix de groene kruiden goed door elkaar voor een kruidig strooisel.
- Verdeel de dun gesneden komkommer gelijkmatig over de bordjes.
- Het vlees heeft nu lang genoeg gerust en kan in dunne plakjes worden gesneden. (wel haaks op de draad aub)
- Verdeel het vlees over de bordjes en lepel de dressing er over.
- Strooi tenslotte de kruidenmix er over.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Ik zou er geen thee of bier bij geven maar een rosé wijn