Recept
« Terug naar recepten
Ossenstaart á la Wellington
PT210M
Ossenstaart á la Wellington
Een heerlijk ossenstaart á la wellington recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
sligro/ven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenstaart á la Wellington te bereiden
Bak de ossenstaarten in hete boter rondom bruin.Voeg de in stukken gesneden ui,gesnipperde knoflook toe en laat enkele minuten meebakken.Blus af met de rode wijn en laat 3 uur stoven onder gesloten deksel.Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.Pluk het vlees zorgvuldig van het bot>Snipper de overige ui,borstel de champignons schoon en kook ze kort.Was de paprika,hak de champignons en paprika zeer fijn.Verhit de boter in een pan,fruit hierin de ui aan zonder te kleuren.Voeg de champignons en paprika toe en laat bakken tot het vocht verdampt is.Doe er als laatste,van het vuur af,de eierdooier,peterselie en ossenstaartvlees bij en breng op smaak met peper en zout.Rol het mengsel strak in plasticfolie zodat een rol van 4 centimeter dik ontstaat en bewaar enkele uren in de koeling.Klop het ei los en smeer met behulp van een kwastje de randen van de uitgerolde plak korstdeeg in.Leg de vulling midden op de korstdeegplak en rol strak op.Leg de korstdeegrol op een bakplaat met de naad naar onderen.Besmeer het korstdeeg aan de bovenkant met losgeklopt ei.Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak af in 15 minuten.Snijd de rol in 4 gelijke stukken en leg ze op de voorverwarmde borden.Serveer met rode portsaus.