Recept
« Terug naar recepten
Oud bruggekaassoep met bier
PT45M
Oud bruggekaassoep met bier
Een heerlijk oud bruggekaassoep met bier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
info blad oud brugge
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oud bruggekaassoep met bier te bereiden
Snijd de groenten in dobbelstenen en laat zweten in de boter.
Giet er het bier over en laat even opkoken.
Giet er dan de gevogeltebouillon bij en houd een half uur zacht aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hesp en de oud brugge in dobbelstenen en verdeel samen met de room over de soepkommetjes.
Giet er de kokende soep op.
Versier met fijngehakte peterselie en broodkorstjes.
Giet er het bier over en laat even opkoken.
Giet er dan de gevogeltebouillon bij en houd een half uur zacht aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hesp en de oud brugge in dobbelstenen en verdeel samen met de room over de soepkommetjes.
Giet er de kokende soep op.
Versier met fijngehakte peterselie en broodkorstjes.