Recept
« Terug naar recepten
Oud Hollandsche Uiensaus
PT30M
Oud Hollandsche Uiensaus
Een heerlijk oud hollandsche uiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
???? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ooit eens uit een weekblad gehaald.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oud Hollandsche Uiensaus te bereiden
Verhit de olijfolie.
Pel en snipper de uien, fruit ze in de hete olie (niet bruin laten worden) blijf roeren, voeg de suiker, peper, zout en azijn toe. Meng de maïzena met een beetje water en gooi dat bij de uien, roer om en voeg dan zoveel heet water toe dat het onder staat. Zachtjes laten pruttelen totdat bijna al het water verdampt is en een saus is ontstaan.
Pel en snipper de uien, fruit ze in de hete olie (niet bruin laten worden) blijf roeren, voeg de suiker, peper, zout en azijn toe. Meng de maïzena met een beetje water en gooi dat bij de uien, roer om en voeg dan zoveel heet water toe dat het onder staat. Zachtjes laten pruttelen totdat bijna al het water verdampt is en een saus is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Dit is een heerlijke saus voor bij de bruine bonen en kapucijners. Een lekkere frisse groene salade smaakt er heerlijk bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
frans van der zaa zegt:
frans van der zaan zegt:
Sandra ter bogt zegt:
Gerda Lamers zegt:
Silvia zegt:
slaatje zegt:
Harry Löhr zegt:
Goede tip!