Recept
« Terug naar recepten
Ouderwets gebraden kip in het pannetje
PT70M
Ouderwets gebraden kip in het pannetje
Een heerlijk ouderwets gebraden kip in het pannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwets gebraden kip in het pannetje te bereiden
VOORBEREIDING (5 minuten)
Kruid de karbonades aan beide zijden met chilipoeder, paprikapoeder en zout.
BEREIDING (65 minuten)
1. Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.
2. Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.
3. Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan.
Kruid de karbonades aan beide zijden met chilipoeder, paprikapoeder en zout.
BEREIDING (65 minuten)
1. Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.
2. Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.
3. Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan.
Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)
Ouderwets gebraden kip zoals ik het van mijn vader geleerd heb. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van bereiding is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippenpoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst. Voor het borststuk geldt een kortere bereidingstijd. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Fabita zegt:
Maar die kippenvleugels zijn een soort trauma uit mijn jeugd, al zeeeer lang geleden. Ik woonde op Curaçao en er kwamen vaak vrouwen lamgs bij een oudtante van mij, die naast ons woonde en die vrouwen verkochten levende kippen in een mand op het hoofd.
De kokkin hakte toen de nek van de kip eraf op een blok maar de kip bleef daarna met de vleugels overal fladderen tot ze dood was. Ik vond dat heel erg en ril nog steeds als ik kippenvleugels zie.
monique ottenbros zegt:
En inderdaad,het vel van kip lekker bakken (ik doe dat in de oven) het heeft het nog nooit gered om te gebruiken in bv een salade hahaha zalig
kokenmetdorus zegt:
fabita zegt:
Barbara Metz zegt:
kokenmetdorus zegt:
Barbara Metz zegt:
ellobby zegt:
monique ottenbros zegt:
.ik eet normaal geen vlees waar bot aan zit (geen idee waarom) maar een goede bouillon getrokken van vleugeltjes geeft je zoveel weerstand tegen griep etc etc...en de kip is toch al dood....of ben ik nu te grof.....beter eten als weggooien,dan is hij voor niks dood