Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel
PT60M
Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel
Een heerlijk ovenschotel met ham en verse kaas la prihel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel te bereiden
De dikke plak ham in kleine blokjes snijden. De oven voorverwarmen op 220°C. De dooiers scheiden van de eiwitten. De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren. In dit mengsel de ui fijn raspen en de hamblokjes toevoegen. Kruiden met peper en zout. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren. Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag. Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen. Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven. Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie
bertal zegt:
Deze kaas komt uit het
"Land van Herve" is een sterk geurige verse kaas met een vetgehalte van 0%
Deze kaas heb ik zelf gekocht bij de Hanos maar zal zeker ook te koop zijn bij de betere kaaswinkels :);)
m.v.g. Bert Allers