KookJij

Ovenschotel met savooiekool

Deze keer had ik een Savooiekool (soms ook wel groene kool genoemd) op de kop getikt. Je ziet ze hier niet zo vaak in de supermarkt liggen dus als ik er dan eentje tegenkom dan is het de mijne. En ik heb er deze heerlijke ovenschotel mee gemaakt. Savooiekool heeft een sterkere koolsmaak dan bijvoorbeeld spitskool, dus je hoeft niet zo heel veel smaakmakers aan je gerecht toe te voegen. Zo blijft de specifieke en pure smaak het beste behouden.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met savooiekool te bereiden

  1. Aardappelen schillen in schijfjes snijden en 5 minuten koken, afgieten en goed uit laten lekken.
  2. Gehakt rul bakken met kerrie, paprika, nootmuskaat en pezo en in de ovenschaal doen.
  3. Ui en knoflook fijn snijden en in het bakvet (van het gehakt) fruiten en fijngesneden savooiekool toevoegen. 5-10 minuten bakken en dan over het gehakt in de ovenschaal doen.
  4. Dan de uitgelekte aardappelschijfjes eroverheen.
  5. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  6. Meng de crème fraiche met de eieren en voeg een beetje pezo toe. Verdeel het over de ovenschaal en zet de schaal 40-45 minuten midden in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst