Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met savooiekool
PT90M
Ovenschotel met savooiekool
Deze keer had ik een Savooiekool (soms ook wel groene kool genoemd) op
de kop getikt. Je ziet ze hier niet zo vaak in de supermarkt liggen dus als ik
er dan eentje tegenkom dan is het de mijne. En ik heb er deze heerlijke
ovenschotel mee gemaakt. Savooiekool heeft een sterkere koolsmaak dan
bijvoorbeeld spitskool, dus je hoeft niet zo heel veel smaakmakers aan je
gerecht toe te voegen. Zo blijft de specifieke en pure smaak het beste
behouden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met savooiekool te bereiden
- Aardappelen schillen in schijfjes snijden en 5 minuten koken, afgieten en goed uit laten lekken.
- Gehakt rul bakken met kerrie, paprika, nootmuskaat en pezo en in de ovenschaal doen.
- Ui en knoflook fijn snijden en in het bakvet (van het gehakt) fruiten en fijngesneden savooiekool toevoegen. 5-10 minuten bakken en dan over het gehakt in de ovenschaal doen.
- Dan de uitgelekte aardappelschijfjes eroverheen.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Meng de crème fraiche met de eieren en voeg een beetje pezo toe. Verdeel het over de ovenschaal en zet de schaal 40-45 minuten midden in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.