Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met witlof, ham en eieren
PT55M
Ovenschotel met witlof, ham en eieren
Een heerlijk ovenschotel met witlof, ham en eieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
40
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met witlof, ham en eieren te bereiden
Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Willemien uit Canada zegt:
slagtertje zegt:
lidy47 zegt: