Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van aardperen
PT60M
Ovenschotel van aardperen
Een heerlijk ovenschotel van aardperen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De Wassende Maan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van aardperen te bereiden
Was de aardperen goed, de schil hoeft er niet af maar het mag wel.
Snij de aardperen dwars door het midden in 2 stukken en leg ze in een ovenschotel.
Leg daar bovenop de spekreepjes.
Giet de room erover heen tot de aardperen en de spekjes net helemaal in de room liggen.
Strooi dan wat zout en wat peper eroverheen en voeg de tijm toe.
Strooi de Parmezaanse kaas voor de helft erover heen en meng dan de room, aardperen en spekjes door elkaar.
Strooi de andere helft van de parmezaanse kaas erover heen en het paneermeel.
Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225° C en dit gerechtje is klaar.
Snij de aardperen dwars door het midden in 2 stukken en leg ze in een ovenschotel.
Leg daar bovenop de spekreepjes.
Giet de room erover heen tot de aardperen en de spekjes net helemaal in de room liggen.
Strooi dan wat zout en wat peper eroverheen en voeg de tijm toe.
Strooi de Parmezaanse kaas voor de helft erover heen en meng dan de room, aardperen en spekjes door elkaar.
Strooi de andere helft van de parmezaanse kaas erover heen en het paneermeel.
Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225° C en dit gerechtje is klaar.
Josee zegt: