Ik ben gek op ovenschotels. Zuurkool is niet mijn favoriet, maar manlief is er dol op. Dit was een groot succes, we hebben er beiden van gesmuld. Beetje zuur, beetje hartig, en een heerlijk zoetje van de ananas.
Gebruik van zout is niet nodig, vanwege de spekjes.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van zuurkool, met een zoetje van Ananas
PT60M
Ovenschotel van zuurkool, met een zoetje van Ananas
Ik ben gek op ovenschotels en probeer iedere keer iets anders uit. Vandaag had manlief zin in zuurkool, dit is het geworden. Het was een prima experiment, moet ik zeggen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van zuurkool, met een zoetje van Ananas te bereiden
- Bak de spekblokjes uit zonder vetstof en zet ze even apart.
- Bak in het overgeleven vet de uitjes aan en rul het gehakt.
- Stoof intussen de zuurkool even aan met een klontje boter, handje peperkorrels en een theelepel garam massala.
- Voeg dit alles bij elkaar en schep er 3 á 4 eetlepels ananasstukjes door.
- Maak de aardappelpuree zoals je zelf het lekkerst vind en roer daar ook weer anasstukjes door.
- Doe eerst een laag zuurkoolmengsel in de ovenschotel, dan puree, weer zuurkool en eindig met puree. Als laatst nog een dun laagje belegen geraspte kaas......
- Plaats de ovenschotel in de het midden van de oven voor zo'n 20 minuten op 180 graden. Eventueel de laatste 5 minuten de grill er op, voor het krokante korstje.
- Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anneke laenen zegt:
Anna Koudys zegt:
Joke Wiggers zegt:
Ik laat je weten wat de reacties zijn.
Ik watertand al bij het zien van de ingrediënten... :D
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Als er voordelige ananas te koop is, gebruik ik die. Zo niet, dan volstaat een blikje prima. Ook gebruik ik vaak wat van de siroop om te mengen met de puree of door de zuurkool.
Groetjes,
Anna.