Recept
« Terug naar recepten
Paardenbloemhoning
PT90M
Paardenbloemhoning
Een heerlijk paardenbloemhoning recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Paardenbloemhoning te bereiden
Trek de gele blaadjes van de bloemen af en doe ze in een pan. Giet er 1 liter water overheen en breng aan de kook.
Zet het vuur uit als het kookt en laat de hele nacht staan.
Zeef de volgende dag het bruine water in een pan. Doe de suiker en het citroensap erbij en breng het aan de kook.
Laat het borrelen totdat het dikker wordt, dit duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
Haal wat vloeistof uit de pan om te controleren of de honing stroperig wordt.
Let op: als de honing afkoelt wordt deze nog wat harder.
Giet de honing heet in schone glazen potten.
Zet het vuur uit als het kookt en laat de hele nacht staan.
Zeef de volgende dag het bruine water in een pan. Doe de suiker en het citroensap erbij en breng het aan de kook.
Laat het borrelen totdat het dikker wordt, dit duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
Haal wat vloeistof uit de pan om te controleren of de honing stroperig wordt.
Let op: als de honing afkoelt wordt deze nog wat harder.
Giet de honing heet in schone glazen potten.
Bjorn Van Driessche zegt: