KookJij

Paardenbloemhoning

Een heerlijk paardenbloemhoning recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Buitenleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paardenbloemhoning te bereiden

Trek de gele blaadjes van de bloemen af en doe ze in een pan. Giet er 1 liter water overheen en breng aan de kook.
Zet het vuur uit als het kookt en laat de hele nacht staan.
Zeef de volgende dag het bruine water in een pan. Doe de suiker en het citroensap erbij en breng het aan de kook.
Laat het borrelen totdat het dikker wordt, dit duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
Haal wat vloeistof uit de pan om te controleren of de honing stroperig wordt.
Let op: als de honing afkoelt wordt deze nog wat harder.
Giet de honing heet in schone glazen potten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bjorn Van Driessche

Bjorn Van Driessche zegt:
Wordt honing genoemd omdat het in de volksmond ook gekend is als arme-luis honing...
Mariana Vestjens

Mariana Vestjens zegt:
Klinkt voor mij als paardenbloemjam....waarom wordt 't honing genoemd?