Recept
« Terug naar recepten
Paasmannetjes
PT30M
Paasmannetjes
Een heerlijk paasmannetjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
320 kCal energie
14 Gram eiwit
9 Gram vet
46 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
9 Gram vet
46 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
joshua
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasmannetjes te bereiden
Maak van het pak broodmix met 3 dl warm water en de margarine een deeg volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 15 minuten op een warme plaats rijzen.
Verdeel het deeg in acht stukken. Rol ieder stuk op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ca. 20 cm lange ovalen lap. Vorm van iedere lap deeg een mannetje met een hoofd, lijf, 2 armen en 2 benen. Bestrijk een bakblik met wat margarine en leg de mannetjes op het bakblik. Leg op de buik van ieder mannetje een ei. Vouw de armen over het ei en plak ze met wat water goed vast. Laat het deeg op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen. Warm de oven voor op 225° C.
Klop het overgebleven ei met 2 eetlepels water los en bestrijk hiermee het deeg. Druk de rozijnen in het gezicht als ogen. Bak de mannetjes in het midden van de hete oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin.
Bestrijk de mannetjes met wat water om ze te laten glimmen. Laat ze op een rooster afkoelen.
Vorm eventueel het deeg tot paashaasjes. Druk dan in het gezicht van het haasje 3 rozijnen: 2 voor de ogen en 1 voor de neus.
Verdeel het deeg in acht stukken. Rol ieder stuk op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ca. 20 cm lange ovalen lap. Vorm van iedere lap deeg een mannetje met een hoofd, lijf, 2 armen en 2 benen. Bestrijk een bakblik met wat margarine en leg de mannetjes op het bakblik. Leg op de buik van ieder mannetje een ei. Vouw de armen over het ei en plak ze met wat water goed vast. Laat het deeg op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen. Warm de oven voor op 225° C.
Klop het overgebleven ei met 2 eetlepels water los en bestrijk hiermee het deeg. Druk de rozijnen in het gezicht als ogen. Bak de mannetjes in het midden van de hete oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin.
Bestrijk de mannetjes met wat water om ze te laten glimmen. Laat ze op een rooster afkoelen.
Vorm eventueel het deeg tot paashaasjes. Druk dan in het gezicht van het haasje 3 rozijnen: 2 voor de ogen en 1 voor de neus.