Recept
« Terug naar recepten
Paasslaatje met lam
PT25M
Paasslaatje met lam
Een heerlijk paasslaatje met lam recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasslaatje met lam te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°. Leg de tomaatjes met takje en al in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met fleur de sel en zwarte peper. Zet ze 12 minuutjes in de oven.
Breek het houterige gedeelte van de asperges. Blancheer ze 3 minuutjes in licht gezouten water. Laat uitlekken. Besprenkel ze met de olijfolie.
Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.
Snij de courgette in plakjes van 2 mm dikte, besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Grill ze 3-4 minuutjes tot ze gaar zijn.
Bestrijk het lamsnootje met olijfolie en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Grill het lamsvlees tot de gewenste gaarheid. Laat enkele minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakjes.
Neem een schaal en verdeel hierop de rucola, besprenkel met olijfolie en pers er de citroen over uit. Kruid de rucola met fleur de sel en zwarte peper.
Dresseer hierop de tomaatjes, de asperges, courgette en het vlees. Serveer meteen.
Breek het houterige gedeelte van de asperges. Blancheer ze 3 minuutjes in licht gezouten water. Laat uitlekken. Besprenkel ze met de olijfolie.
Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.
Snij de courgette in plakjes van 2 mm dikte, besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Grill ze 3-4 minuutjes tot ze gaar zijn.
Bestrijk het lamsnootje met olijfolie en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Grill het lamsvlees tot de gewenste gaarheid. Laat enkele minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakjes.
Neem een schaal en verdeel hierop de rucola, besprenkel met olijfolie en pers er de citroen over uit. Kruid de rucola met fleur de sel en zwarte peper.
Dresseer hierop de tomaatjes, de asperges, courgette en het vlees. Serveer meteen.