Deze paddenstoelen-eitjes vallen erg in de smaak bij kinderen.
Meestal geef ik er plakjes stokbrood bij of een geroosterd boterhammetje.
Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoeltjes in het gras
PT10M
Paddenstoeltjes in het gras
Een simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerecht voor kinderen Hardgekookte eitjes met een dakje van tomaat. Valt altijd in de smaak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Het recept komt uit een receptenbijlage van Libelle uit de jaren 70.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoeltjes in het gras te bereiden
- Kook de eieren hard.
- Snij van de onder- en bovenzijde een plakje af, zodat de eieren kunnen "staan".
- Snij de tomaten doormidden.Bekleed de schaal met wat gewassen slabladeren en verdeel de geknipte tuinkers hierover.
Hol de halve tomaten wat uit en zet het tomatenkapje op de eieren. - Zet de "paddenstoeltjes" op de schaal. Snipper de plakjes afgesneden eiwit fijn en strooi dit over de tomatenkapjes of zet met wat mayonaisepuntjes op het kapje. Garneer de schaal eventueel met wat plakjes tomaat.