Recept
« Terug naar recepten
Pakketje van zalm en courgette
PT40M
Pakketje van zalm en courgette
Een heerlijk pakketje van zalm en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakketje van zalm en courgette te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
( heteluchtoven 165 graden C.)
Verwarm in een sauspannetje wat boter zodat deze smeerbaar wordt.
Was de courgette en snijd deze in dunne slierten met de lengte van een luciferhoutje.
Verwijder de huid en daarna het vet van de zalm.
Snijd de zalmfilet in vieren.
Smeer de velletjes bakpapier in met boter.
Leg op elk vel papier een zalmfilet en besprenkel deze met wat citroensap.
Zout de zalm naar smaak.
Leg een flinke pluk van de courgetteslierten op de zalm.
Vouw het papier dicht, waarbij de flappen onder de zalm worden gevouwen.
Plaats de pakketjes in een ovenschaal en zet deze 20 min. in de oven.
Meng de gewürztraminer, room, crème fraîche en grove mosterd door elkaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het indikken.
Leg de pakketjes op een bord en knip ze open.
Vouw het papier weg en giet de saus over de zalm.
( heteluchtoven 165 graden C.)
Verwarm in een sauspannetje wat boter zodat deze smeerbaar wordt.
Was de courgette en snijd deze in dunne slierten met de lengte van een luciferhoutje.
Verwijder de huid en daarna het vet van de zalm.
Snijd de zalmfilet in vieren.
Smeer de velletjes bakpapier in met boter.
Leg op elk vel papier een zalmfilet en besprenkel deze met wat citroensap.
Zout de zalm naar smaak.
Leg een flinke pluk van de courgetteslierten op de zalm.
Vouw het papier dicht, waarbij de flappen onder de zalm worden gevouwen.
Plaats de pakketjes in een ovenschaal en zet deze 20 min. in de oven.
Meng de gewürztraminer, room, crème fraîche en grove mosterd door elkaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het indikken.
Leg de pakketjes op een bord en knip ze open.
Vouw het papier weg en giet de saus over de zalm.
chantal zegt: