Recept
« Terug naar recepten
Pakketjes met kip, paprika en brie
PT150M
Pakketjes met kip, paprika en brie
Een heerlijk pakketjes met kip, paprika en brie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ainsley Harriott Koken voor familie en vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakketjes met kip, paprika en brie te bereiden
Leg de kipfilets op een groot stuk huishoudfolie, vouw ze open en bedek ze met een ander stuk huishoudfolie. Druk ze met een deegrol plat, tot ze ongeveer de afmeting hebben van een flink schoteltje. Meng in een ondiepe schaal de olijfolie met het citroensap, de tijmblaadjes en zout en peper. Leg de kipfilets hierin, keer ze en laat ten minste 1 uur staan.
Verwarm de oven voor op 220 º. Rooster de paprika 20 minuten, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Breek de paprika doormidden, verwijder steeltje, zaad, zaadlijsten en schil. Haal de kip uit de marinade, leg een halve paprika op elke kipfilet en klap deze dubbel. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de kip 'sandwiches' in 1-1½ minuut per kant lichtbruin. Haal ze uit de pan, laat enigszins afkoelen en stop de plakjes brie dan bij de paprika.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 cirkels met een middellijn van 25 cm. Leg elke kipfilet midden op een cirkel, bestrijk de rand met losgeklopt ei en breng het deeg boven de kip bij elkaar. Druk de naden stevig op elkaar en vouw ze om. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en zet ze ten minste 20 minuten in de koelkast.
Schakel de oven terug naar 200 ºC. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei, bestrooi ze met de kaas en bak ze in 30 minuten knapperig en goudbruin.
Verwarm de oven voor op 220 º. Rooster de paprika 20 minuten, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Breek de paprika doormidden, verwijder steeltje, zaad, zaadlijsten en schil. Haal de kip uit de marinade, leg een halve paprika op elke kipfilet en klap deze dubbel. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de kip 'sandwiches' in 1-1½ minuut per kant lichtbruin. Haal ze uit de pan, laat enigszins afkoelen en stop de plakjes brie dan bij de paprika.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 cirkels met een middellijn van 25 cm. Leg elke kipfilet midden op een cirkel, bestrijk de rand met losgeklopt ei en breng het deeg boven de kip bij elkaar. Druk de naden stevig op elkaar en vouw ze om. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en zet ze ten minste 20 minuten in de koelkast.
Schakel de oven terug naar 200 ºC. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei, bestrooi ze met de kaas en bak ze in 30 minuten knapperig en goudbruin.