Recept
« Terug naar recepten
Paling in 't groen
PT30M
Paling in 't groen
Een heerlijk paling in 't groen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling in 't groen te bereiden
de sjalotten fijn snijden en stoven.
alle kruiden samen mixen met een beetje water en zacht laten stoven in een aparte kom.
De op maat gesneden gekuiste paling (stukjes van 5 cm ongeveer) bij de sjalotten doen, kruiden met peper en zout en dan een glas droge witte wijn toevoegen.
Het geheel zachtjes laten stoven en na ongeveer 10 minuten de gemixte verse kruiden toevoegen.
Nu enkele minuten laten doorstoven en af en toe voelen of de paling gaar is en goed van de graat gaat.
Indien de saus te dun is kan je wat maïzena bijvoegen maar maak er geen te dikke saus van.
Goed warm opdienen met frietjes of brood.
alle kruiden samen mixen met een beetje water en zacht laten stoven in een aparte kom.
De op maat gesneden gekuiste paling (stukjes van 5 cm ongeveer) bij de sjalotten doen, kruiden met peper en zout en dan een glas droge witte wijn toevoegen.
Het geheel zachtjes laten stoven en na ongeveer 10 minuten de gemixte verse kruiden toevoegen.
Nu enkele minuten laten doorstoven en af en toe voelen of de paling gaar is en goed van de graat gaat.
Indien de saus te dun is kan je wat maïzena bijvoegen maar maak er geen te dikke saus van.
Goed warm opdienen met frietjes of brood.