Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met gerookte paling
PT30M
Venkelsoep met gerookte paling
Dit is een heerlijk soepje voor bij het kerstdiner. Natuurlijk niet alleen met kerst maar eigenlijk het hele jaar door als je eens een keer luxe wilt eten.
Zoiets zou zomaar in een restaurant op de kaart kunnen staan, maar het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Vind je paling te kostbaar dan kun je ook gerookte zalm (of katenspek) als alternatief nemen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met gerookte paling te bereiden
- Snij de venkel fijn en haal de harde kern eruit.
- Verwarm de venkel met de melk en zout en kook ze in 15 minuten gaar.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Smelt de boter in een soeppan lichtbruin en roer de bloem erdoor.
- Voeg al roerend de bouillon in gedeelten toe.
- Doe de venkelpuree erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de witte wijn toe.
- Schep soep in diepe borden en verdeel de palingreepjes over de borden.
- Garneer de soep met venkelgroen.