Recept
« Terug naar recepten
Pancit uit de Philippijnen
PT45M
Pancit uit de Philippijnen
In de Filipino keuken wordt met Pancit of Pansit gewoon noedels bedoeld. Noedels is een deegwaar dat gemaakt wordt met deeg zonder gist. Er worden verschillende soorten noedels onderkend: rijstvermicelli (bihoen of mihoen), eier-noedels (pancit miki), Chinese tarwe noedels (pancit Canton en de doorzichtige cellophan-noedels (sotanghon).
Verder moet men Pancit niet verwarren met Pangsit. Pangsit is een gefrituurd balletje vlees in een deegflapje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pancit uit de Philippijnen te bereiden
- Breek de bihoen in stukken van ongeveer 10 cm en doe de bihoen dan in een kom met de hete kippenbouiilon en laat die daarin 15 minuten tijd zacht worden. Giet af en spoel koud na en laat uitdruipen. Kook tegelijkertijd de Pancit Canton al dente en spoel die ook koud na en laat uitdruipen.
- Zet de wadjan op het vuur en gooi er na een minuut de olie in en laat die gloeiend heet worden.
- Fruit daarin de uien gedurende 3 minuten en gooi de knoflook daar bij halverwege de tijd.
- Voeg de kip toe en roer zo lang tot de kip overal is aangebraden (die ziet er dus niet meer roze uit).
- Voeg dan toe de soja saus, het limoensap en de ketjap en roer goed door.
- Nu alle groentes er bij doen en blijven roeren tot de groentes flink zijn geslonken.
- Dan kan de deegwaar er bij en dan is het de kunst om goed door te roeren met in elke hand een rubberen spatel.
- Doorgaan tot alles goed warm is geworden. Lijkt de pasta aan de wok te gaan kleven, dan ietsje olie er bij en als het geheel te droog lijkt te worden dan wat kippenbouillon er bij.
- Verdeel over de borden en strooi de lenteui er over en geef er sambal bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij thee, koud bier of een droge witte wijn.
Jantien zegt: