Recept
« Terug naar recepten
Pangsit
PT40M
Pangsit
Een heerlijk pangsit recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pangsit te bereiden
1. Doe het gehakt met de ham, bosuites, koriander, sambal en zout in de keukenmachine.
2. Zorg dat alles goed door elkaar wordt gemengd.
3. Zorg dat de velletjes goed zijn ontdooid.
4. Maak van het gehaktmengsel kleine balletjes.
5. Leg een balletje in het midden van een wontonvel.
6. Vouw de linkerpunt naar recht.
7. De rechterpunt naar links.
8. Vouw de overige punten op dezelfde manier, zodat er een envelopje ontstaat. Wanneer het niet blijf plakken gebruik dan een beetje water.
9. Verhit de wok met de olie, wacht tot de olie heet genoeg is.
10. En bak de pangsit, doe niet te veel tegelijk in de wok.
11. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een bord met keukenpapier.
2. Zorg dat alles goed door elkaar wordt gemengd.
3. Zorg dat de velletjes goed zijn ontdooid.
4. Maak van het gehaktmengsel kleine balletjes.
5. Leg een balletje in het midden van een wontonvel.
6. Vouw de linkerpunt naar recht.
7. De rechterpunt naar links.
8. Vouw de overige punten op dezelfde manier, zodat er een envelopje ontstaat. Wanneer het niet blijf plakken gebruik dan een beetje water.
9. Verhit de wok met de olie, wacht tot de olie heet genoeg is.
10. En bak de pangsit, doe niet te veel tegelijk in de wok.
11. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een bord met keukenpapier.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
missginger zegt:
Een andere benaming van wontonvellen / loempiavellen is filodeeg. Gemaakt van bloem en water. De velletje zitten geheel aan elkaar geplakt. Er kan dus geen vocht tussen komen, tijdens het ontdooien. Het enige wat met het filodeeg kan gebeuren is dat het uitdroogd. Wat met een beetje water al snel weer is opgelost. Normaliter zou herinvrouwen 'not done' zijn, maar in dit geval is het echt geen probleem.:D
derbyke zegt:
kris zegt: