Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta met aardbeien
PT10M
Panna cotta met aardbeien
Een heerlijk panna cotta met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta met aardbeien te bereiden
Breng in een pannetje met dikke bodem de slagroom met de suiker al roerend aan de kook.
Kook de room nog 1 min. op laag vuur, blijf roeren.
Draai het vuur uit.
Rasp het geel van de citroenschil.
Snijd de citroen doormidden en knijp boven het pannetje het sap eruit.
Roer ook de rasp door de slagroom.
Schenk het mengsel in kleine glaasjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie.
Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de glaasjes.
Kook de room nog 1 min. op laag vuur, blijf roeren.
Draai het vuur uit.
Rasp het geel van de citroenschil.
Snijd de citroen doormidden en knijp boven het pannetje het sap eruit.
Roer ook de rasp door de slagroom.
Schenk het mengsel in kleine glaasjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie.
Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de glaasjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
bertal zegt:
Bedankt dat het toch gelukt is, ik had ook geen problemen.
Veel succes met het koken en bedankt voor je reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
rita jacobs zegt:
maria11 zegt:
bertal zegt:
Lezen is de halve kunst van koken.
De slagroom moet opstijven in de koelkast
afgedekt met vershoudfolie.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Gelukkig dat het jouw ook gelukt is:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers