VOOR HET OPDIENEN: De ramequins,enz. even in heet water zetten alvorens ze omgekeerd leeg te schudden op een bordje.
Schep de kersensaus over de panna cotta's en serveer met een kloddertje room en een bolletje ijs.
Recept
« Terug naar recepten
Panna Cotta met Geglaceerde Kersen
PT1500M
Panna Cotta met Geglaceerde Kersen
Een heerlijk panna cotta met geglaceerde kersen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna Cotta met Geglaceerde Kersen te bereiden
KERSEN:
1).Doe de Porto, de suiker, de azijn en de kersen in een RVS pan met dikke bodem (of een ge-emailleerde pan), breng aan de kook.
2).Zet het vuur laag en laat het 15 minuten doorpruttelen, roer regelmatig door, tot de massa ietsje stroperig lijkt te worden.
3).Breng over in een kom en laat koud worden.
PANNA COTTA:
4).Doe de volle melk in een kommetje en strooi daarover uit de gelatinepoeder.
5).Doe de room en suiker met de vanillepeulen + losgeschraapte merg in een pan met dikke bodem en breng dat rustig aan de kook. Verwijder dan de peulen en haal van het vuur af.
6).Los nu de chocolade op in het hete roommengsel.
7).Voeg nu de warme chocoladeroom bij de melk met gelatine en roer heel goed door elkaar.
8).Verdeel dit mengsel over 6 ramequins, vormpjes, koppen,etc. Dek ze af met huishoudfolie en zet 24 uur in de koeling.
1).Doe de Porto, de suiker, de azijn en de kersen in een RVS pan met dikke bodem (of een ge-emailleerde pan), breng aan de kook.
2).Zet het vuur laag en laat het 15 minuten doorpruttelen, roer regelmatig door, tot de massa ietsje stroperig lijkt te worden.
3).Breng over in een kom en laat koud worden.
PANNA COTTA:
4).Doe de volle melk in een kommetje en strooi daarover uit de gelatinepoeder.
5).Doe de room en suiker met de vanillepeulen + losgeschraapte merg in een pan met dikke bodem en breng dat rustig aan de kook. Verwijder dan de peulen en haal van het vuur af.
6).Los nu de chocolade op in het hete roommengsel.
7).Voeg nu de warme chocoladeroom bij de melk met gelatine en roer heel goed door elkaar.
8).Verdeel dit mengsel over 6 ramequins, vormpjes, koppen,etc. Dek ze af met huishoudfolie en zet 24 uur in de koeling.