Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta met koffie en chocoladesaus
PT60M
Panna cotta met koffie en chocoladesaus
Een heerlijk panna cotta met koffie en chocoladesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
chocola.com 231212 - A. D'Angelo 231212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta met koffie en chocoladesaus te bereiden
Vet 6 vormpjes van 150 ml licht in met olie.
Doe de room in een steelpan.
Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes in de room. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en breng zachtjes tegen de kook aan.
Zeef de room boven een vuurvaste kom en zet weg.
Week de gelatine in ruim water.
Knijp de blaadjes uit, doe ze met de koffie in een steelpan en laat ze al roerend op zacht vuur oplossen.
Laat de koffie niet koken.
Roer het koffiemengsel door de room.
Verdeel het over de vormpjes en laat afkoelen.
Zet ze vervolgens minstens 8 uur in de koelkast.
Roer voor de saus een kwart van de schenkroom door de gesmolten chocolade.
Roer geleidelijk de rest van de room erdoor, maar houd 1 eetlepel achter.
Dompel de bodem van de vormpjes voor het serveren kort in heet water en keer ze om boven 6 bordjes.
Giet de chocoladesaus eromheen.
Druppel wat van de achtergehouden room op de saus en trek er met een cocktailprikker figuurtjes in.
Garneer met de mokkaboontjes en serveer.
Doe de room in een steelpan.
Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes in de room. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en breng zachtjes tegen de kook aan.
Zeef de room boven een vuurvaste kom en zet weg.
Week de gelatine in ruim water.
Knijp de blaadjes uit, doe ze met de koffie in een steelpan en laat ze al roerend op zacht vuur oplossen.
Laat de koffie niet koken.
Roer het koffiemengsel door de room.
Verdeel het over de vormpjes en laat afkoelen.
Zet ze vervolgens minstens 8 uur in de koelkast.
Roer voor de saus een kwart van de schenkroom door de gesmolten chocolade.
Roer geleidelijk de rest van de room erdoor, maar houd 1 eetlepel achter.
Dompel de bodem van de vormpjes voor het serveren kort in heet water en keer ze om boven 6 bordjes.
Giet de chocoladesaus eromheen.
Druppel wat van de achtergehouden room op de saus en trek er met een cocktailprikker figuurtjes in.
Garneer met de mokkaboontjes en serveer.