KookJij

Panna Cotta met koffie

Een heerlijk panna cotta met koffie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: DE
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna Cotta met koffie te bereiden

Je hoeft echt geen meester-kok te zijn om met dit recept te kunnen uitpakken. Wil je het helemaal volgens de regels van de kunst doen, dan maak je het zo’n 6 uur voor je aan tafel gaat...

Breng de room, de suiker en de blaadjes gelatine samen aan de kook. Meng alles goed en let erop dat de gelatine niet aan de bodem van de pot kleeft.
Wanneer er belletjes aan de rand beginnen te verschijnen, giet je de koffie erbij. Laat dit mengsel nog zo’n vier minuten doorkoken terwijl je het opklopt. Giet dit roommengsel vervolgens in kleine schaaltjes en laat ze afkoelen in de openlucht.

Als de panna cotta’s volledig zijn afgekoeld, zet je ze in de ijskast.
Ontvorm de panna cotta’s zes uur later op bordjes. Bestrooi ze met fijne poedersuiker en chocoladekorrels en klaar is kees. Tijd om te genieten. Een beetje kaneel erop is ook overheerlijk...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst