Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus
PT25M
Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus
Een heerlijk panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Ze Kookt
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus te bereiden
Schil de gember en rasp fijn.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem daarna uit.
Snij met een scherp mes de schil van 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees.
Maak de partjes los en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Doe de room samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
Roer er de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
Neem van het vuur en wacht tot alle gelatine goed gesmolten is.
Giet de panna cotta in 4 individuele kommetjes en laat 4 à 5 uur afkoelen in de koelkast.
Doe de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap, samen met de geraspte gember en de honing in een steelpannetje en laat 5 minuten koken.
Draai de kommetjes om op de borden en lepel er de sinaasappelgembersaus over.
Garneer het bord met enkele partjes sinaasappel.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem daarna uit.
Snij met een scherp mes de schil van 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees.
Maak de partjes los en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Doe de room samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
Roer er de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
Neem van het vuur en wacht tot alle gelatine goed gesmolten is.
Giet de panna cotta in 4 individuele kommetjes en laat 4 à 5 uur afkoelen in de koelkast.
Doe de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap, samen met de geraspte gember en de honing in een steelpannetje en laat 5 minuten koken.
Draai de kommetjes om op de borden en lepel er de sinaasappelgembersaus over.
Garneer het bord met enkele partjes sinaasappel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
astrid7 zegt:
maar ik neem aan dat u zo een klein zakje bedoelt.
brinkie1970 zegt: