KookJij

Panna cotta

Een heerlijk panna cotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 à 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta te bereiden

Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in koud water.
Meng de melk met de room, suiker en vanillesuiker en breng aan de kook.
Neem de kookpot van het vuur zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Snij 1 gelatineblaadje in 2. Knijp 3,5 blaadjes goed uit en los ze op in het mengsel. Roer goed om.
Verwarm 2/3 van de coulis zonder te koken en los er het goed uitgeknepen, halve gelatineblaadje in op.
Laat de 2 bereidingen afkoelen en laat opstijven in de koelkast. (ong. 2 uur laat niet stijf worden)
Vul er de potjes mee: wissel witte laagjes panna cotta af met de frambozencoulis.
Zet de potjes in de koelkast tot 's anderendaags.
Hou de potjes een paar tellen in een kom heet water en draai de panna cotta om in het midden van een bordje. Verdier de bovenkant met wat bresilienenootjes. Trek met een lepel streepjes karamelsaus rond het gerechtje en garneer met wat overgehouden frambozencoulis en rood fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst