OPDIENEN:
*Schud de puddinkjes uit op een bordje (dompel de vormpjes of ramequins even in heet water).Leg een kransje van blokjes om het puddinkje en giet een beetje mango-stroop over het puddinkje.Bestrooi met munt.
Recept
« Terug naar recepten
Pannapone met Mango
PT60M
Pannapone met Mango
Een heerlijk pannapone met mango recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannapone met Mango te bereiden
*Breng 100 ml room aan de kook met vanille-merg en -stokje en voeg 100 gram kristalsuiker toe.Laat dit 15 minuten op de laagste stand doorkoken en haal dan van het vuur af.
Week de gelatine in wat koud water,knijp uit en roer dat goed door het warme room mengsel.
*Klop van 150 ml room de slagroom op
*Nu achtereenvolgens de mascarpone goed roeren door het vanille-room mengsel en daarna de opgeklopte slagroom er voorzichtig in wegroeren en wegvouwen
Zet dit een paar uur weg in de koelkast om op te stijven.
*Maak van 1 mango een puree met de staafmixer en doe dat met het limoensap en 100 gram suiker in een sauspannetje en kook dat in tot een stroopje.
*De andere mango in de vorm van blokjes koud wegzetten tot gebruik
Week de gelatine in wat koud water,knijp uit en roer dat goed door het warme room mengsel.
*Klop van 150 ml room de slagroom op
*Nu achtereenvolgens de mascarpone goed roeren door het vanille-room mengsel en daarna de opgeklopte slagroom er voorzichtig in wegroeren en wegvouwen
Zet dit een paar uur weg in de koelkast om op te stijven.
*Maak van 1 mango een puree met de staafmixer en doe dat met het limoensap en 100 gram suiker in een sauspannetje en kook dat in tot een stroopje.
*De andere mango in de vorm van blokjes koud wegzetten tot gebruik
corien1 zegt: