Recept
« Terug naar recepten
Panzerotti
PT15M
Panzerotti
Een heerlijk panzerotti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panzerotti te bereiden
Snijd de broodjes overlangs doormidden. Bak de bacon uit. Pocheer de eieren. Leg een plakje bacon op elk broodje, leg een ei erop en schep er wat hollandaise saus overheen. Leg de broodjes dicht onder de grill en grill ze een minuut, tot de saus bruin begint te kleuren.
Meng bloem, eieren en olie (en een klein beetje water indien nodig) en kneed dit tot een deeg. Rol het deeg dun uit. Snijd het in lange brede repen, leg hoopjes van 2 theelepels kaasmengsel erop, een stukje uit elkaar, vouw het deeg dubbel en snijd halve maantjes eruit met behulp van een glas. Het heeft een beetje uitproberen nodig. Frituur de halve maantjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege.
Meng bloem, eieren en olie (en een klein beetje water indien nodig) en kneed dit tot een deeg. Rol het deeg dun uit. Snijd het in lange brede repen, leg hoopjes van 2 theelepels kaasmengsel erop, een stukje uit elkaar, vouw het deeg dubbel en snijd halve maantjes eruit met behulp van een glas. Het heeft een beetje uitproberen nodig. Frituur de halve maantjes een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege.