KookJij

Paprika roomsoep in een bakje van bladerdeeg.( KERST)

Op vakantie maakten we kennis met onze buurtjes. We vonden op veel gebieden aansluiting. Nadien werden we bij hun thuis uitgenodigd voor een gezellig etentje. Ik kreeg van Karin het recept. Na de feestdagen en het carnavalsgewoel komen ze voor een gezellig etentje naar ons. Na wat google werk bleek dit een recept van Albert Heijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Vakantie kennisje.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika roomsoep in een bakje van bladerdeeg.( KERST) te bereiden

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren.
  2. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee.
  3. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout .
  5. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).
  6. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier.
  7. Schep de soep in de kommen. Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Waarschijnlijk is één ei genoeg.

Wij kregen de soep geserveerd zonder bladerdeeg. Ook zeer lekker en
minder bewerkelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst