Recept
« Terug naar recepten
Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus
PT55M
Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus
Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika uit de oven gevuld met Bolognesesaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer 2 paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in blokjes.
- Snij de bleekselderij in blokjes.
- Schil de wortel en snij in blokjes.
- Hak de ui en tenen knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en bak deze circa 5 minuten mee.
- Voeg daarna het gehakt toe en bak tot het bruin en verkruimeld is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tomatensaus samen met de rode wijn toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nog 10 minuten stoven.
- Snij de bovenkant af van de overgebleven paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Zet de paprika's in een ondiepe ovenschaal en vul de paprika's met het gehaktmengsel.
- Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Bak de gevulde paprika's circa 30 minuten in de oven.
- Tip: lekker met rijst!