Recept
« Terug naar recepten
Paprikasoep de aller lekkerste
PT240M
Paprikasoep de aller lekkerste
Een heerlijk paprikasoep de aller lekkerste recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasoep de aller lekkerste te bereiden
Ruim 3 liter water met 8 bouillon blokjes en minimaal 500 gram mager rundvlees, peperkorrels (in een netje of kruidenzeefje, dan kun je ze er later makkelijk uitvissen) en eventueel selderieblad, teentje knoflook, etc zachtjes opzetten.
Een paar uur laten trekken en vervolgens het rundvlees uit de bouillon filteren (met schuimspaan). De bouillon inkoken tot ongeveer 2,5 liter. Het zeefje met peperkorrels mag weg.
Rundvlees af laten koelen en in hele kleine stukjes snijden of fijnmalen in de keukenmachine en terug in de bouillon doen.
Dan 4 uien snipperen en in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin bakken. Uit laten lekken en door de bouillon doen.
Van de paprika's de zaaddozen verwijderen, in stukken snijden en in een aparte kookpan met wat zout ongeveer 8 minuten zachtjes laten koken. Paprika afgieten, laten afkoelen en in de keukenmachine tot sap malen. Toevoegen aan de bouillon.
De paprikasoep nog 10 á 15 minuten zachtjes laten pruttelen en eventueel verder op smaak brengen met zout, aromat en peper.
Een paar uur laten trekken en vervolgens het rundvlees uit de bouillon filteren (met schuimspaan). De bouillon inkoken tot ongeveer 2,5 liter. Het zeefje met peperkorrels mag weg.
Rundvlees af laten koelen en in hele kleine stukjes snijden of fijnmalen in de keukenmachine en terug in de bouillon doen.
Dan 4 uien snipperen en in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin bakken. Uit laten lekken en door de bouillon doen.
Van de paprika's de zaaddozen verwijderen, in stukken snijden en in een aparte kookpan met wat zout ongeveer 8 minuten zachtjes laten koken. Paprika afgieten, laten afkoelen en in de keukenmachine tot sap malen. Toevoegen aan de bouillon.
De paprikasoep nog 10 á 15 minuten zachtjes laten pruttelen en eventueel verder op smaak brengen met zout, aromat en peper.
lene zegt: