Aangezien ik onverwacht volgende week een paar daagjes niet thuis ben, heb ik me maar even op de inhoud van de koelkast beraden: een halve rode, 1 groene en 1 gele paprika. Toen er ook nog bij de post een pakje zat met ondermeer Spaanse paprikapoeder picante, zat er al snel een recept in m'n hoofd.
LET OP: de paprika picante is niet te vergelijken met de pikante paprikapoeder die je in Nederland kunt kopen. Je moet het echt uit proberen en beginnen met kleine beetjes:)
Recept
« Terug naar recepten
Paprikasoep van geroosterde paprika's met rundvlees
PT50M
Paprikasoep van geroosterde paprika's met rundvlees
Een heerlijk paprikasoep van geroosterde paprika's met rundvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasoep van geroosterde paprika's met rundvlees te bereiden
Verwarm de oven op 220 graden.
Zet het runderpoulet op met een litertje water en de kruidnagel, laurierblad, een snuf paprikapoeder en het kruidenbuiltje.
Zodra dit kookt, héééél zacht zetten en laten trekken voor zo'n 2 tot 3 uur..
Halveer de paprika's en maak ze schoon.
Leg in (met de open kant naar beneden) een vuurvaste schaal en zet dit ongeveer 20 minuten in de oven: het is goed als de buitenkant een beetje zwart geblakerd is.
Doe de paprika's in een plastic zak en knoop deze dicht.
Als de paprika's zijn afgekoeld, kun je het velletje er zo aftrekken.
Snij de paprika's in stukjes; zo ook een sjalotje en een knoflookteen.
Laat dit, samen met een beetje tijm, rozemarijn een een beetje paprikapoeder, in de olijfolie smoren voor ongeveer 15 minuten.
Als het vlees gaar genoeg is haal je dit uit de pan en zeef je de bouillon, zodat je de ongerechtigheden weg kunt doen.
Doe de bouillon in je (schoongemaakte) pan terug en voeg het paprikamengsel er aan toe.
Even staafmixeren!
Voeg het vlees er weer aan toe.
Proeven en voor de liefhebbers zal er nog zout aan toegevoegd moeten worden.
Zet het runderpoulet op met een litertje water en de kruidnagel, laurierblad, een snuf paprikapoeder en het kruidenbuiltje.
Zodra dit kookt, héééél zacht zetten en laten trekken voor zo'n 2 tot 3 uur..
Halveer de paprika's en maak ze schoon.
Leg in (met de open kant naar beneden) een vuurvaste schaal en zet dit ongeveer 20 minuten in de oven: het is goed als de buitenkant een beetje zwart geblakerd is.
Doe de paprika's in een plastic zak en knoop deze dicht.
Als de paprika's zijn afgekoeld, kun je het velletje er zo aftrekken.
Snij de paprika's in stukjes; zo ook een sjalotje en een knoflookteen.
Laat dit, samen met een beetje tijm, rozemarijn een een beetje paprikapoeder, in de olijfolie smoren voor ongeveer 15 minuten.
Als het vlees gaar genoeg is haal je dit uit de pan en zeef je de bouillon, zodat je de ongerechtigheden weg kunt doen.
Doe de bouillon in je (schoongemaakte) pan terug en voeg het paprikamengsel er aan toe.
Even staafmixeren!
Voeg het vlees er weer aan toe.
Proeven en voor de liefhebbers zal er nog zout aan toegevoegd moeten worden.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kees01 zegt:
Anna zegt:
Anna zegt: