KookJij

Paratha - indische boter platbrood

Een heerlijk paratha - indische boter platbrood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5-6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paratha - indische boter platbrood te bereiden

Doe het meel in een kom, voeg het zout toe en doe beetje bij beetje lauw water erbij tot een soepel deeg is verkregen. Laat staan voor 20 min.
Verwarm je rotipan voor op het vuur (gebruik een grote non-stick braadpan als je die niet hebt). Neem een hoeveelheid deeg ter grote van een citroen en maak tot een bal, rol die uit tot een platte plak. Doe een flinke klot boter op de rotipan, en leg je deeg erop. Leg dan een flinke klot boter op de kant die naar boven wijst, en draai de roti om. Let op want het bakken gaat vrij snel! Bak het deeg totdat het gaar en middelbruin is. Klaar is je paratha!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst