OPDIENEN:Met de takjes thijm rechtop in de glazen,toastjes
en roomboter
*In plaats van de poelepetaten = parelhoenders kunnen we natuurlijk ook kip gebruiken,fazant en eend
*In plaats van de mierikswortel kunnen we ook geraspte gember gebruiken.
enzenz
Recept
« Terug naar recepten
Parelhoen Mousse met Appelstroop Gelei
PT60M
Parelhoen Mousse met Appelstroop Gelei
Een heerlijk parelhoen mousse met appelstroop gelei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoen Mousse met Appelstroop Gelei te bereiden
*Verhit de rijstolie en daarin de ui,knoflook en parelhoen blokjes ca.3 minuten.
*Blus daarna met fond en 2 eetlepels sinaasappelsap en strooi thijm,peper en ietsje zout er over.Roer en laat 10 minuten smoren tot gaar.Haal van het vuur en koel af.
*Ondertussen de blaadjes gelatine geweekt in koud water
*Verwarm in steelpannetje de appelstroop,sherry en de rest van de sinaasappelsap en roer dit tot een gladde saus.
Haal dit van het vuur af en voeg de gelatine toe.Roer goed om en laat afkoelen.
*Zeef de inhoud uit de pan met de parelhoen en pureer de inhoud van de zeef in de keukenmachine tot een dikke pasta.Meng dit met de mierikswortel en werk dit voorzichtig door de stijfgeslagen room.
*Doe de mousse in mooie glazen en schep het appelstroopmengsel daar op.Laat opstijven in de koeling
*Blus daarna met fond en 2 eetlepels sinaasappelsap en strooi thijm,peper en ietsje zout er over.Roer en laat 10 minuten smoren tot gaar.Haal van het vuur en koel af.
*Ondertussen de blaadjes gelatine geweekt in koud water
*Verwarm in steelpannetje de appelstroop,sherry en de rest van de sinaasappelsap en roer dit tot een gladde saus.
Haal dit van het vuur af en voeg de gelatine toe.Roer goed om en laat afkoelen.
*Zeef de inhoud uit de pan met de parelhoen en pureer de inhoud van de zeef in de keukenmachine tot een dikke pasta.Meng dit met de mierikswortel en werk dit voorzichtig door de stijfgeslagen room.
*Doe de mousse in mooie glazen en schep het appelstroopmengsel daar op.Laat opstijven in de koeling