KookJij

Parelhoenfilet met mosterdperen en een ( zie opm)

Een heerlijk parelhoenfilet met mosterdperen en een ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parelhoenfilet met mosterdperen en een ( zie opm) te bereiden

Mosterdperen:
Breng de suiker het citroensap, mosterdzaadjes, water en de witte wijnazijn aan de kook.
Schil en halveer de peren, voeg die toe en laat gaar koken. Laat na het koken de peren afkoelen.

Knolselderij:
Was de knolselderij, hak grof en kook gaar in de bouillon en de melk.
Giet af en pureer samen met 1 dl. kookvocht en de room. Kruid met peper en zout en houd warm.

Parelhoenfilets:
Kruid met peper en zout en bak ze aan beide zijden goudbruin ca. 3 minuten aan iedere kant.
Wikkel ze in alu folie en houd warm.
Bak de grof gehakte sjalotten en de knoflook in het bakvet, samen met de takjes tijm.
Voeg nu het perensap en de bouillon toe en laat voor de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus op dikte is. Zeef de saus en voeg de mosterd toe.

Serveren:
Plaats de fazantenborst in het midden van het bord, nappeer met saus en leg er de mosterdpeer tegen aan. De knolselderij mouseline in een streep er naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst