Recept
« Terug naar recepten
Parfait met koffie en bruine suiker
PT30M
Parfait met koffie en bruine suiker
Een heerlijk parfait met koffie en bruine suiker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parfait met koffie en bruine suiker te bereiden
Breng het water aan de kook en voeg de oploskoffie toe.
Roer de eierdooiers met de bruine suiker au bain marie totdat het mengsel ongeveer 70 graden C. is.
Roer vervolgens het eiermengsel koud en voeg de afgekoelde koffie toe.
Klop de room stijf en spatel ze onder het mengsel.
Schep de massa in een vorm en laat in de vrieskast opstijven.
Vlak voor het opdienen halen we de parfait uit de vorm, snijden hem in plakken, geven op elk bord een plak, garneren met wat slagroom en strooien er een beetje bruine suiker over.
Roer de eierdooiers met de bruine suiker au bain marie totdat het mengsel ongeveer 70 graden C. is.
Roer vervolgens het eiermengsel koud en voeg de afgekoelde koffie toe.
Klop de room stijf en spatel ze onder het mengsel.
Schep de massa in een vorm en laat in de vrieskast opstijven.
Vlak voor het opdienen halen we de parfait uit de vorm, snijden hem in plakken, geven op elk bord een plak, garneren met wat slagroom en strooien er een beetje bruine suiker over.
bertal zegt:
De receptuur is toch wel in orde, kijk maar,
De slagroom is voor de garnering, en daar moet suiker in, ik weet niet hoe zoet je bent, sorry
:);)
m.v.g. Bert Allers