Recept
« Terug naar recepten
Parijse koekjes
PT150M
Parijse koekjes
Een heerlijk parijse koekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
littlegirl
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parijse koekjes te bereiden
1. Maak het deeg met de hand: Doe de bloem met de in stukjes gesneden boter en de suiker in een kom en kneed het deeg met de hand tot een samenhangende gladde bal.
2. Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee rollen van (doorsnede ca. 3 cm), verpak ze in plastic folie en laat ze minstens 2 uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4.. Snijd het deeg in plakjes van 0,5 cm en leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
5. Bak de koekjes gaar in 10 - 15 min. Ze mogen niet te bruin worden. Opletten: Vanaf de tweede portie duurt het korter, totdat ze klaar zijn!
6. Vanillesuiker met suiker (naar smaak) mengen en de bovenkant van de nog warme koekjes erin dompen.
Bewaar de koekjes in een blikken doos.
2. Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee rollen van (doorsnede ca. 3 cm), verpak ze in plastic folie en laat ze minstens 2 uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4.. Snijd het deeg in plakjes van 0,5 cm en leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
5. Bak de koekjes gaar in 10 - 15 min. Ze mogen niet te bruin worden. Opletten: Vanaf de tweede portie duurt het korter, totdat ze klaar zijn!
6. Vanillesuiker met suiker (naar smaak) mengen en de bovenkant van de nog warme koekjes erin dompen.
Bewaar de koekjes in een blikken doos.
iemand zegt: