Recept
« Terug naar recepten
Pasta alle Vongole
PT25M
Pasta alle Vongole
Een heel eenvoudig recept met pasta en zeeschelpjes. In Italie een bijzonder gewild gerechtje tijdens de lunch als eerste gerecht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta alle Vongole te bereiden
- Kook de pasta al dente volgens de voorschriften. Zet die warm weg en bewaar wat van het kookwater.
- Verhit de olijfolie in de pan met de dikke bodem en fruit daarin aan de ui en de knoflook.
- Als de uien zacht zijn in de pan toevoegen de wijn, het kookwater van de pasta en breng aan de kook.
- Dan de venusschelpen er bij. Roer even door en doe het deksel op de pan en laat even door sudderen gedurende een paar minuten tot de schelpen open staan.
- Doe de boter er bij en roer door.
- Dan de pasta er bij en doorroeren.
- Breng op smaak met het zout en de peper en strooi vervolgens beide peterselie soorten over de pasta.
- Verdeel over de voorverwarmde borden en eet direct op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een lekker glas koele droge witte wijn bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin Kookjij
Erwin Elens zegt: