Ik gebruikte bij het uitproberen een mengsel van verschillende pasta's.
Ook voeg ik op einde bij de warme pasta en de saus een weinig zachte geitenkaas toe en meng alles doorheen, zodat de kaas de past smeuig maakt.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta en kip in tomatensaus
PT30M
Pasta en kip in tomatensaus
Een heerlijk pasta en kip in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Verkregen van de chef van een Italiaans restaurant.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta en kip in tomatensaus te bereiden
Indien je verse kip of verse kipfilet gebruikt moet je deze eerst in de oven roosteren zonder toevoeging van vet.
Snij het vlees van het vel en de beenderen weg en versnipper dit fijn tot blokjes van max 2cm.
Ontpel de tomaten en verwijder de zaden en snij de tomaten in kleine blokjes. Voeg het kippenvlees samen met de tomaten en een weinig tomatenpulp in de pan en stoof het onder een zacht vuurtje circa 10-15 min onder roeren.
Breng op het einde op smaak met peper en zout.
Voeg tijdens het stoven af en toe een weinig tomatenpulp toe, zodat de saus niet droog stooft.
Zorg er wel voor dat je op het einde het mengsel kip en tomaat praktisch droog stooft.
Giet de pasta af op bv een zeef en schrik even af onder koud water.
Voeg de pasta bij de saus kip en tomaat en voeg zonodig een beetje van het kookvocht van de pasta toe, zodat het geheel smeuig is.
Dien op in een voorverwarmd diep bord en serveer er geroost stokbrood en een witte droge wijn of rosé bij.
Kook de pasta in veel zout water tot gaar ( al dente ).
Snij het vlees van het vel en de beenderen weg en versnipper dit fijn tot blokjes van max 2cm.
Ontpel de tomaten en verwijder de zaden en snij de tomaten in kleine blokjes. Voeg het kippenvlees samen met de tomaten en een weinig tomatenpulp in de pan en stoof het onder een zacht vuurtje circa 10-15 min onder roeren.
Breng op het einde op smaak met peper en zout.
Voeg tijdens het stoven af en toe een weinig tomatenpulp toe, zodat de saus niet droog stooft.
Zorg er wel voor dat je op het einde het mengsel kip en tomaat praktisch droog stooft.
Giet de pasta af op bv een zeef en schrik even af onder koud water.
Voeg de pasta bij de saus kip en tomaat en voeg zonodig een beetje van het kookvocht van de pasta toe, zodat het geheel smeuig is.
Dien op in een voorverwarmd diep bord en serveer er geroost stokbrood en een witte droge wijn of rosé bij.
Kook de pasta in veel zout water tot gaar ( al dente ).