Recept
« Terug naar recepten
Pasta: gevulde pompoen met macaroni in een pompoensausje
PT40M
Pasta: gevulde pompoen met macaroni in een pompoensausje
Voor de pompoenen verdwijnen een pasta met een aparte saus.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta: gevulde pompoen met macaroni in een pompoensausje te bereiden
- Snij de hoed van de pompoen af, haal de pitten eruit. Het vruchtvlees verwijderen met een parissiene lepel. Snij het vruchtvlees in kleinere stukjes.
- Ajuin in blokjes snijden deze samen met het pompoenvlees aan stoven goed kruiden, houd een deel aan de kant voor onder de macaroni te mengen. Het andere deel mixen tot een homogene massa.
- Pasta beetgaar koken.
- Spekblokjes aanbakken zonder vetstoffen.
- Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk, voeg de gemixte pompoen toe. Deze saus evenzeer kruiden. Als laatste de kaas eronder mengen.
- Giet de pasta af.
- Meng de saus, spekblokjes, en pompoenblokjes onder de macaroni.
- Vul de uitholde pompoen met de macaroni en serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt:
Zeker deze proberen een heerlijke macaroni ;-)