KookJij

Pasta met Gegrilde Groene Asperges en Pesto Trapanese

In de provincie Trapani, op het meest westelijke puntje ligt de stad Trapani. Trapani is bekend om zijn "zoutpannen" ivm zoutindustrie. Uit dit oord komt een pesto, de Pesto Trapanese.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Italiaanse vrienden
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Gegrilde Groene Asperges en Pesto Trapanese te bereiden

  1. Doe de schoongemaakte asperges in een ovenbak met een flinke scheut olijfolie en vers gemalen zwarte peper. Hussel even goed door en zorg dat de asperges in één enkele laag in de bak liggen. Zet in de oven gedurende 6 minuen.
  2. Zet een pan water op met zout en breng aan de kook.
  3. Doe in de blender alles wat er staat voor de pesto en blender dit geheel tot een homogene massa.
  4. Schudt de asperges flink door elkaar en draai ze evt.om en zet de bak weer terug in de oven voor zo'n 6 - 8 minuten.
  5. Ondertussen de pasta koken en afgieten en houd een half kopje kookwater apart.
  6. Pasta weer terug in de pan met de pesto en een gedeelte van het 1/2 kopje kookwater
  7. Verdeel de pasta en de groene asperges over de borden en maak af met 1-2 eetlepels Parmezaanse kaassnippers.
    Geef hierbij een droge witte wijn te drinken, bv een Gavi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst