Recept
« Terug naar recepten
Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay
PT30M
Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay
(Zalm)forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. De smaak
is soms wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en
paling vind ik toch echt wel heerlijk. Overigens kan zalm ook een
zoetwatervis zijn want deze vis leeft zowel in zoet als zout water. De zalm
die wij echter doorgaans eten is gekweekt in zout water. Ook de forel
(regenboogforel en zalmforel) die wij in de winkel kopen is meestal
gekweekt.
Bij forellenvijvers kun je ze zelf vangen en soms ook laten roken, zo kreeg
ik een flinke portie van (de man) van mijn collega. Lucky me!!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Gordon Ramsay/okoko recepten/een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay te bereiden
- Blancheer de tomaten 2 minuten in een grote pan kokend water. Neem ze er met een schuimspaan uit, laat ze afkoelen en verwijder de velletjes.
- Pureer de tomaten, gedroogde tomaten, knoflook, sjalotjes, olijfolie en het citroensap in een foodprocessor glad. Meng er peper en zout naar smaak door. Verwarm de saus in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
- Kook de pasta in het water van de tomaten in 2 minuten al dente. Laat het goed uitlekken en meng de tomatensaus en forelfilet erdoor. Schep het op borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.