KookJij

Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay

(Zalm)forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. De smaak is soms wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en paling vind ik toch echt wel heerlijk. Overigens kan zalm ook een zoetwatervis zijn want deze vis leeft zowel in zoet als zout water. De zalm die wij echter doorgaans eten is gekweekt in zout water. Ook de forel (regenboogforel en zalmforel) die wij in de winkel kopen is meestal gekweekt. Bij forellenvijvers kun je ze zelf vangen en soms ook laten roken, zo kreeg ik een flinke portie van (de man) van mijn collega. Lucky me!!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Gordon Ramsay/okoko recepten/een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay te bereiden

  1. Blancheer de tomaten 2 minuten in een grote pan kokend water. Neem ze er met een schuimspaan uit, laat ze afkoelen en verwijder de velletjes.
  2. Pureer de tomaten, gedroogde tomaten, knoflook, sjalotjes, olijfolie en het citroensap in een foodprocessor glad. Meng er peper en zout naar smaak door. Verwarm de saus in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  3. Kook de pasta in het water van de tomaten in 2 minuten al dente. Laat het goed uitlekken en meng de tomatensaus en forelfilet erdoor. Schep het op borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst