KookJij

Pasta met kabeljauw en prei in pesto roomsaus

Een lekker, gezond en snel gerecht zodat minimaal 1x per week vis eten geen straf is. TIP: Als je de vis even door de bloem haalt blijft deze sappiger.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met kabeljauw en prei in pesto roomsaus te bereiden

  1. Kook de pasta al dente.
  2. Snijd ondertussen de prei  in ringen en de ui in blokjes. Verhit een flinke klont boter en bak de prei en ui kort rondom aan. Doe het deksel op de pan en stoof het op matig vuur in circa 4-5 minuten zacht.
  3. Voeg circa 75 g pesto toe aan het prei/ui-mengsel samen met 150 ml (kook)room. Laat zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Als het geheel te snel indikt voeg je wat extra room toe.
  4. Bestrooi ondertussen 2 stukken kabeljauw rondom met zout en peper, haal ze door de bloem en bak aan beide zijden ongeveer 3-4 minuten tot de vis goudbruin is.
  5. Giet de pasta af en meng met het prei/ui-pestomengsel. Voeg naar smaak (grof) zeezout en/of peper toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met de kabeljauw en eventueel een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst