Klik op de foto om te vergroten.
Lekker, makkelijk en snel recept.
Het origineel gebruikte schelpjespasta (orecchiette), maar ik heb farfalle genomen. Liefst niet al te dikke pasta gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto
PT25M
Pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto
Een heerlijk pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
610 kCal energie
20 Gram eiwit
23 Gram vet
77 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
23 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken & Genieten. april 2012
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto te bereiden
De olijven in plakjes snijden.
Indien de plakjes salami groot zijn, deze in 2en of in 4en snijden.
De tomaatjes wassen maar heel laten.
De basilicumblaadjes in repen snijden.
De pasta volgens kookvoorschriften al dente koken.
Ondertussen de salami in porties in de droge koekenpan bakken, uit de pan halen en apart wegleggen.
De tomaatjes in de koekenpan (met het vet van de salami) ongeveer 5 minuten al roerend bakken.
In de pan bij de tomaatjes toevoegen: ongeveer 5 a 6 el kookwater van de pasta + de pesto + de olijven.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet de pasta af en laat die even uitlekken.
Doe de pasta weer terug in de pan, roer het pestomengsel + de salami + het grootste deel van de basilicumblaadjes goed door de pasta.
Dien het gerecht op en bestrooi het nog met wat achtergehouden basilicumblaadjes.
Indien de plakjes salami groot zijn, deze in 2en of in 4en snijden.
De tomaatjes wassen maar heel laten.
De basilicumblaadjes in repen snijden.
De pasta volgens kookvoorschriften al dente koken.
Ondertussen de salami in porties in de droge koekenpan bakken, uit de pan halen en apart wegleggen.
De tomaatjes in de koekenpan (met het vet van de salami) ongeveer 5 minuten al roerend bakken.
In de pan bij de tomaatjes toevoegen: ongeveer 5 a 6 el kookwater van de pasta + de pesto + de olijven.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet de pasta af en laat die even uitlekken.
Doe de pasta weer terug in de pan, roer het pestomengsel + de salami + het grootste deel van de basilicumblaadjes goed door de pasta.
Dien het gerecht op en bestrooi het nog met wat achtergehouden basilicumblaadjes.
flavia zegt: